Cel mai mare obstacol in viata

In scurta mea incursiune prin viata de pana acum, m-am lovit de suficiente obstacole. M-am lovit de imposibilitati fizice, psihice, de oameni, temperamente, comportamente, etc. Cu totii, de prea multe ori, ne depasim imitele si suntem mirati de “cat de departe poti ajunge daca vrei”. Te poti lupta chiar si cu diversele lipsuri: lipsa banilor, lipsa resurselor, lipsa de apreciere, lipsa unei persoane dragi langa tine, etc.

Totusi, un lucru impotriva caruia nu poti lupta este…un modul de gandire. Si daca acest mod de gandire nu apartine unei persoane ci unui grup, lupta este de la inceput pierduta.

Un mod de gandire nu poate fi combatut. Un mod de gandire nu poate fi “intrecut”, nici “convins”. Nici macar manipulat.

Un mod de gandire nu poate fi apreciat sau criticat.

Un mod de gandire poate sa iti faca viata fericita sau ti-o poate transforma in mizerie.

Un mod de gandire e ceva ce trebuie luat ca atare.

Singura metoda de combatere a unui mod de gandire considerat, de catre o persoana sau un grup de persoane, ca fiind eronat poate fi schimbat doar din interior, de catre insusi “purtatorii” acestuia.

In momentul in care o persoana isi va schimba modul de gandire va fi brusc respinsa de catre cei care, pana nu de mult, imparteau aceleasi calitati si defecte.

Personal cred ca cel mai bun lucru care il poti face in lupta cu un mod de gandire e sa te retragi si sa astepti la vremuri mai bune.

Bune…din punctul tau de vedere.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *